Ve Vnitroblocku se naučíte vařit jídlo budoucnosti
Kuchaři ve Vnitrobloku si pro vás dnes od 17.00 hodin připravili speciální kurz jídel z hmyzu při příležitosti festivalu Letní Letná. A jak sami slibují, není se čeho se bát a o zábavu bude postaráno. Za čtyři hodiny kurzu se naučíte pochoutky z moučných červů, cvrčků, sarančat a mnoho dalšího.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.