V cukrárně jako v nebi. Tématem letošního Designbloku je jídlo jako potrava pro tělo i duši

Tématem devatenáctého ročníku Designbloku je jídlo jako smyslový zážitek. Hlavní výstavní prostory najdete opět na Výstavišti v Holešovicích. Průmyslový palác se rozdělí na tři části - Openstudio (prostor pro designéry, školní ateliéry a studenty), Superstudio (prostor pro výrobce) a Designérii. V Lapidáriu bude umístěn Art house - prostor pro sběratelský design a další instalace ovládnou i venkovní prostory Výstaviště.

Centrální hala Průmyslového paláce bude patřit Designérii, kterou letos vytvářel Maxim Velčovský spolu s Veronikou Jirouškovou. "Celou střední halu proměnili v takovou sférickou cukrárnu, krajinu s velkými dorty a skákací horou Říp. My tomu říkáme vesmírná nebo nebeská cukrárna a doufáme, že se tam lidé tak budou cítit," popisuje kreativní ředitel Designbloku Jiří Macek. K jedinečnému svátku designu se připojuje i řada galerií a showroomů po celé Praze. Největší přehlídka designu ve střední Evropě se v Praze koná od 26. do 30. října 2017.

Designblok. Diploma Selection, Michal Pražský
Designblok. Diploma Selection, Anna Banout
Designblok. BOMMA
autor:
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.