Segedínský guláš, který zvládne i začátečník
Dnes jsme si pro vás připravili jednoduchou omáčku, kterou zvládne každý. Takže pokud jste milovníci segedínu, tak s chutí do toho!
Doba přípravy: 50 minut
Suroviny:
150 g vepřové plece nebo libový bůček
1 cibule
1 lžíce sádla
1 lžička mleté sladké papriky
½ lžičky soli
špetka kmínu
1 dl vody
150 g kysaného zelí
1 dl zakysané nebo sladké smetany
1 lžička hladké mouky
Postup:
1. Maso nakrájejte na kostky.
2. Cibuli nakrájenou na kostičky osmažte na sádle.
3. Přisypte papriku a zamíchejte.
4. Vložte maso a opečte ho (asi 5 minut).
5. Posolte a přidejte kmín.
6. Podlijte vodou a duste asi 15 minut. Občas zamíchejte.
7. Když je maso poloměkké, přidejte nakrájené kysané zelí a za občasného míchání duste vše doměkka (asi 15 minut).
8. Mouku rozmíchejte ve smetaně. Přilijte k masu a zamíchejte.
9. Za občasného míchání ještě povařte 3–4 minut.
10. Podávejte s houskovým knedlíkem.
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.