Rychlé zapečené brambory s cizrnou a sýrem
Recept pro dnešní den je od šéfkuchaře Martina Faltuse.
Ingredience:
- 20 dkg anglické slaniny
- 2 cibule
- 2 červené papriky
- 1 kelímek kvalitní zakysané smetany
- 20 dkg cheddaru
- 1 lžička grilovacího koření
- 7 větších brambor
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mleté červené papriky
- 2 rajčata
- sůl
- 1 plechovka cizrny ve slaném nálevu
Postup:
- Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli na proužky a slaninu na kostičky
- Vše vložíme do většího pekáče, osolíme, promícháme a dáme péct
- Než brambory změknou, pokrájíme papriku a rajčata na kostičky
- Připravíme si omáčku. Zakysanou smetanu smícháme s nálevem z cizrny, rozmačkaným česnekem, grilovacím kořením a červenou paprikou
- K téměř upečeným bramborám přidáme zeleninu a cizrnu, nalijeme omáčku a promícháme
- Hustě zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu na zhruba 10 minut péct
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka