Rychlé rajčatové těstoviny
Lehký a chutný oběd do 30 minut? Žádný problém. Zkuste těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou a o příjemný chuťový zážitek máte postaráno.
Suroviny:
500 g těstovin
2 lžíce olivového oleje
1-2 stroužky česneku
1 konzerva sekaných rajčat
sůl a pepř
lžička cukru
4 lžíce vody z těstovin
hrst lístků bazalky
tvrdý sýr na posypání (parmezán)
Postup:
1. Dejte uvařit těstoviny.
2. Česnek nakrájejte na drobné plátky a pak ještě na proužky. Lístky bazalky zaviňte jako doutník a pokrájejte na tenké proužky.
3. Do pánve dejte rozehřát olivový olej. Přisypte česnek a opékejte zhruba minutu, česnek nesmí zhnědnout. Přidejte rajčata z konzervy a promíchejte, ztlumte na střední plamen a nechte chvilku probublávat.
4. Do omáčky přidejte 4 lžíce osolené vody z těstovin a promíchejte. Opepřete, promíchejte. Můžete přidat lžičku cukru. Zamíchejte a ochutnejte, případně dosolte. Vypněte a odstavte z plotny.
5. Těstoviny sceďte, nechte trochu odkapat. Mezitím do pánve s omáčkou vhoďte dvě třetiny bazalky. Pak zasypte těstovinami. Promíchejte a podávejte, posypte strouhaným sýrem a dozdobte zbytkem bazalky.
Související
-
Kuře na paprice pro úplné začátečníky
Recepty, které jsme pro vás vybrali, jsou klasické, jednoduché a chutné. Dnes jsme si připravili jednoduché kuře na paprice.
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.