Pizza z listového těsta podle pekaře a cukráře Josefa Maršálka
V pondělním Apetýtu zveme k dobrým kuchařským radám českého pekaře a cukráře a také porotce soutěže Peče celá země Josefa Maršálka. Dnes začneme radami na domácí listové těsto.
Listové těsto neobsahuje žádný cukr, takže se z něj dá udělat i slaná dobrota. Pokud se díky dobrým radám Josefa Maršálka pustíte do domácího listového těsta, nebo zvolíte kupovanou variantu, která se ovšem chuťově nedá srovnávat, zkuste z něj udělat rychlou domácí pizzu.
Postup:
- Na plát listového těsta naskládejte doslova to, co lednička dá – šunku, sýr, kukuřici, cibulku. Záleží na vaší chuti a fantazii.
- Předtím nezapomeňte těsto potřít rajčatovou omáčkou.
- Šup s tím do trouby a rychlý oběd nebo večeře je na stole a určitě ji ocení nejen děti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka