Kuchař a odborný poradce v gastronomii. Absolvoval hotelovou školu v Mariánských Lázních, poté pracoval více než třicet let v gastronomii, hotelnictví a odborném školství.
Od roku 2003 přiravuje pro posluchače Českého rozhlasu České Budějovice pořad Kuchařské čarování s pravidelnou porcí inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření
Všechny články
-
Starodávné postní pokrmy
Hrách, kroupy, kysané zelí a sušené ovoce hrají tentokrát hlavní roli v Kuchařském čarování. Kulinář Petr Stupka se totiž zaměří na starodávné postní pokrmy.
-
Originální jihočeské masopustní pokrmy, pomazánky a sladké smažené pečivo
Recepty a tipy na pochutiny spojené s masopustem nabízí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka – třikrát pomáznutí na chleba, sladké smažené pečivo a jihočeské pokrmy.
-
Tradiční masopustní koblihy, moderní koblížky a boží milosti
Čerstvé koblížky a další smažené sladké pečivo neodmyslitelně patří k tradičnímu jihočeskému masopustu. Vyzkoušejte tři recepty podle kulináře Petra Stupky.
-
Originální starodávné vídeňské recepty
Na fenomén vídeňské kuchyně se ve svém Kuchařském čarování zaměří kulinář Petr Stupka. V jeho nabídce nebude chybět vídeňský řízek, roštěná, dort ani zámecká kaše.
-
Nejčerstvější zelenina, domácí klíčení, výhonky v kuchyni a salašnický řízek
Nejčerstvější zelenina, domácí klíčení a výhonky v kuchyni. To jsou témata Kuchařského čarování Petra Stupky. K tomu přidá recept na salašnický řízek se sýrem a slaninou.
-
Bačovský řízek plněný sýrem a slaninou
Skvělá a elegantní variace na klasický vepřový řízek. Pro výslednou chuť je důležitá voňavá slanina a kvalitní uzený sýr. Této smažené roládce říkám „valašský gordon bleu“.
-
Vejce v hlavní roli – vařená, smažená, pošírovaná, míchaná a také v omeletách na nekonečno způsobů
Hlavní ingrediencí Kuchařského čarování Petra Stupky jsou tentokrát vejce. Připomene, jak je správně vařit, smažit, pošírovat i míchat a přidá tipy na omelety.
-
Dort „jako sachr“
Jednoduchý recept kulináře Petra Stupky přinese zaručený výsledek. Dezert, který připomíná tradiční vídeňský sachr dort, potěší členy rodiny i nečekanou návštěvu.
-
Bábovkové Kuchařské čarování
Kynuté, třené, šlehané, ovocné i smetanové bábovky naservíruje kulinář Petr Stupka. Ve svém Kuchařském čarování nabídne několik originálních receptů a řada nápadů.
-
Milošova bábovka
„Jméno má podle mého kamaráda Miloše, který nejenom skvěle vaří, ale také peče tuhle bábovku plnou chutí, kdykoli k němu zavítáme,“ říká k receptu kulinář Petr Stupka.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »