Ochutnejte potravu budoucnosti. Pražská zoo připravila víkend hmyzožravců
Už jste někdy jedli smažené, pečené či na sladko připravené cvrčky či moučné červy? Nebo hmyzí salát? Pokud ne a chcete tuto potravu budoucnosti ochutnat, přijďte dnes nebo zítra do pražské zoo.
„Když jsme před devíti lety s tehdy ještě „dny“, nikoli „víkendy“ hmyzožravců začínali, byla i pouhá ochutnávka hmyzu něco výjimečného. Dnes už potraviny z hmyzu začínají být celkem běžné a tomu bude odpovídat i naše letošní nabídka,“ uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. „Tuto sobotu a neděli budou mít návštěvníci naší zoo možnost ochutnat různé hmyzí speciality. Nabídneme nejen tradiční smažené cvrčky, sarančata, šváby a červy, ale připravili jsme také ochutnávku hmyzí buchty a v restauraci Oceán si dokonce budete moci objednat originální hmyzí salát,“ dodal.
Kromě ochutnávek hmyzu se v Divadélku Archa seznámíte s mnoha druhy hmyzu včetně velkých švábů a strašilek. V Rezervaci Bororo na děti čekají hmyzí hry, znalostní kvízy a poznávačky. U Vzdělávacího centra předvede své umění nejzkušenější kuchař jedlého hmyzu v České republice Milan Václavík. K dispozici bude také jeho kniha Hmyz na talíři. Zájemci si mohou odnést recepty na přípravu hmyzích pokrmů, například na moučné červy s bylinkami nebo cvrčky na másle s čokoládou. Program probíhá po oba dny mezi 10. a 16. hodinou.
„Originálním dárkem z návštěvy Víkendu hmyzožravců v Zoo Praha se mohou stát proteinové tyčinky z cvrččí mouky, které si návštěvníci mohou koupit na šesti místech v areálu zoo a hned v několika příchutích – například čokoládové, ananasové a višňové,“ doporučuje Martin Smrček ze Zoo Praha.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
‚Bezpečnější než parkování Nerudové.‘ Předseda Motoristů hájí Turkovu 200kilometrovou rychlost
-
Papež nebyl odborný teolog, chtěl s lidmi o víře mluvit. To občas vedlo k nedorozumění, říká Duka
-
Nejvážnější armádní případ jde k soudu, čtyři čeští elitní vojáci jsou obžalováni kvůli smrti zajatce
-
Zemřel psychiatr Cyril Höschl. Bylo mu 75 let