Kuře na paprice pro úplné začátečníky
Recepty, které jsme pro vás vybrali, jsou klasické, jednoduché a chutné. Dnes jsme si připravili jednoduché kuře na paprice.
Suroviny:
1 lžička másla
1 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 kuřecí stehno nebo čtvrtka
1 dcl vody
½ lžičky soli
1 dcl zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
Postup:
1. Cibuli nakrájejte najemno.
2. V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm cibulku.
3. Zaprašte paprikou.
4. Vložte kuře a osmahněte ho ze všech stran, asi 2 minuty.
5. Podlijte vodou a osolte.
6. Duste pod pokličkou na mírném ohni doměkka, asi 25–30 minut.
7. V zakysané smetaně rozmíchejte mouku.
8. Měkké kuře vyndejte, do šťávy z dušení nalijte zakysanou smetanu s moukou a vše chvilku povařte.
9. Podávejte s rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Související
-
Rychlé a jednoduché domácí housky, které provoní celý dům
Voní po celém domě, krásně křupou a ještě lépe chutnají, co to je? No přeci domácí housky. Prozradíme vám jednoduchý a námi ozkoušený recept.
-
Krůtí guláš se smetanou
Dnes jsme si pro vás připravili krůtí guláš se smetanou od kuchaře Martina Faltuse.
-
Pikantní hrachová polévka s maďarskou klobásou
Dnešní recept si pro vás připravil kuchař David Šašek.
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.