Dýňová pomazánka
Kulinářská soutěž o nejlepší dýňovou pomazánku, tvorba nejhezčího dýňového bubáka, dýňové recepty, podzimní dílničky, přednášky o dýních i hudba, tanec i divadlo.
To vše slibuje brněnská Otevřená zahrada v Údolní ulici 33, v neděli 13. října od 10 do 17 hodin na Dýňové slavnosti. Zajímavosti o dýních na místě představí i Markéta Venyšová, za kterou se dnes v apetýtových receptech vydáváme pro recept na Dýňovou pomazánku.
Budete potřebovat:
- 1 menší dýně Hokaido
- 2-3 stroužky česneku
- plátek másla
- 2 lžičky Lučiny
- šípkový prášek
- zázvorový prášek (lze i nakrájet čerstvý zázvor)
- vlašské oříšky
- pepř
- sůl
- tymián
Postup:
- Nakrájenou dýni Hokaido a neoloupané stroužky česneku upečeme v troubě asi třičtvrtě hodiny na 200 stupňů.
- Připravíme si mixér a postupně do něj dáme: oloupanou upečenou dýni bez semínek, oloupaný upečený česnek, plátek másla, 2 lžičky Lučiny, špetku šípkového prášku, špetku zázvorového prášku, pár vlašských ořechů a podle chuti sůl a pepř.
- Rozmixujeme do hladké pomazánky.
- Namažeme na chleba a ozdobíme vlašskými ořechy, jedlými květinami a posypeme tymiánem, případně dalšími bylinami podle chuti a fantazie.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka