Bylinkový králík
Středeční Apetýt vás naučí bylinkového králíka. Světlé maso je podle pravidel zdravé výživy velmi hodnotné.
Připravte si následující suroviny:
- 1 kg králičího masa
- 250 g másla
- 150 g cibule
- 400 g mražené zeleniny na svíčkovou
- 5 g bobkového listu
- 5 g rozmarýnu
- 5 g tymiánu
- 80 g hořčice
- 100 g slaniny
- 200 ml vína
- 200 ml smetany 12%
- sůl
Postup:
- Očištěné maso omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme 1/2 dávky másla a pečeme v troubě.
- Po půl hodině maso potřeme hořčicí, obložíme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninou, bylinkami a kořením.
- Zmírníme teplotu v troubě a pečeme ještě 25 minut.
- Měkké maso vyjmeme a po částečném zchladnutí naporcujeme.
- Do šťávy přidáme trochu vína a smetanu a provaříme.
- Vložíme maso zpět, prohřejeme a pak podáváme s dušenou zeleninou, knedlíkem nebo těstovinami.
I v tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu ochutnejtemoravu.eu.
Související
-
Pečené kuře s jarní nádivkou
Pečené kuře si lidé spojuje s pohodou v kruhu rodinném. Dnešní Apetýt vám přináší recept na pečené kuře s jarní nádivkou. Říkáte si, že je to klasika?
-
Špecle s krůtím masem
Recept středečního Apetýtu nabídne návod na oběd či vydatnou večeři. Základem jídla je krůtí maso – jde o pevné maso, které je zdravé a má výbornou chuť.
-
Hovězí polévka s cizrnou
Středeční recept Apetýtu nabídne vydatnou polévku a pro někoho možná i s netradiční ingrediencí. Potřebovat budeme cizrnu neboli římský hrách.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.